Kiinteä toimituskulu 5,90€.

Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksiin!

Kristallien hoito

Jotta saat täyden hyödyn irti kristalleistasi, niitä kannattaa hoitaa. Kristallien hoitaminen tarkoittaa niiden energioiden puhdistamista, lataamista sekä aktivoimista.


Kristallit ovat upeita energeettisiä olentoja, jotka säteilevät, välittävät ja varastoivat energiaa. Jokaisella kivellä on oma värähtelytaajuutensa. Kivet vaikuttavat eri chakroihin ja eri osiin tunnekehossa.
Kristallien pitäminen puhtaana ylimääräisistä energioista on tärkeää, erityisesti jos olet herkkä energioille. Silloin et tule ottaneeksi omaan energiakehoosi muiden energioita kristallien välityksellä.

Tunkkaisen kristallin tunnistaa värin muuttumisesta (värin sammuminen tai kiveen ilmestynyt tumma kohta) siitä että se halkeaa, tai että se tuntuu ”täydeltä”, ”tunkkaiselta” tai tahmealta.

 

Kristallien puhdistaminen
Kristallit on hyvä puhdistaa siihen tarttuneista, ylimääräisistä energioista. Puhdistamista olisi hyvä tehdä jokaisen käytön jälkeen ja aina, kun otat uuden kristallin käyttöön.  Jos ystäväsi tai sukulaisesi haluavat ihastella kristallejasi, voit toki antaa heidän tehdä niin, mutta muistathan puhdistaa ne sen jälkeen omaan käyttöösi.


Kynttilän liekki on tehokas ja nopea tapa puhdistaa kivi. Pyyhkäise kivi nopeasti kynttilän liekin läpi kerran tai pari. Kiveä ei tarvitse viedä kovin syvälle liekkiin, nopea hipaisu riittää. Olethan varovainen ettet polta sormiasi.


Puhaltaminen on nopea ja helppo tapa puhdistaa kivet, jotka eivät ole pahasti tukossa. Käytä jokaisen meditaation jälkeen.


Seleniittiä voit käyttää kiviesi puhdistamiseen. Jätä kristallit kosketuksiin värähtelyä nostattavan seleniitin kanssa 12 tunniksi. Seleniittiä ei tarvitse puhdistaa, se puhdistaa itse itsensä.


Vuorikristalli on seleniitin lisäksi toinen puhdistava kristalli. Ime tunkkainen energia puhdistettavasta kivestä vuorikristalliin ja muista puhdistaa vuorikristallia riittävän usein. Myös kyaniitti toimii samalla tavoin kuin vuorikristalli.


Puhdista kivet kierittämällä ne luonnonsuolassa kuten merisuolassa, vuorisuolassa tai ruususuolassa. Tunkkaiset energiat jäävät suolaan. Hävitä suola sen jälkeen hautaamalla se maahan.

Kaikki kivet eivät pidä suolasta, näitä ovat esimerkiksi opaali, lapis lazuli, malakiitti ja hematiitti. Joten jos käytät suolaa kivien puhdistukseen, kannattaa laittaa vaikka talouspaperi, nenäliina tai huivi suolan ja kivien väliin.


Täysikuu on paras, tehokkain ja turvallisin tapa puhdistaa ja ladata kivesi. Jätä kristallit kuunvaloon täydenkuun aikaan tai huuhtele kristallit kuuvedellä, jos ne kestävät vettä. Jos et voi viedä kiviä ulos, niin jätä ne ikkunalaudalle. Täyden kuun energia toimii vaikka olisi pilvistä.


Puhdista kristallit salvian savulla. Voit käyttää mitä tahansa salviaa. Sytytä yrttikimppu ja anna savun virrata kivikokoelmasi yli. Palo Santo eli pyhä puu käy myös tähän tarkoitukseen. Salvialla ja Palo Santolla voi myös puhdistaa omaa auraa ja tiloja.


Viileä vesi virkistää kiviä ihan kuten meitä ihmisiäkin. Pidä siis kristalleja virtaavassa vedessä muutamia minuutteja tai laita hetkeksi vesikylpyyn puhdistumaan. Kivet eivät kaipaa saippuaa, vaan pelkkä vesi riittää. Anna kivien kuivua luonnonmateriaalista tehdyn kankaan päällä.


Huom! Kaikki kivet eivät siedä vettä. Pääsääntöisesti kaikki rumpuhiotut kivet kestävät nopean huuhtelun, mutta erityisen varovainen kannattaa olla esimerkiksi malakiitin, atsuriitin, krysokollan, seleniitin, pyriitin, lapis lazulin ja turkoosin kanssa.

 

Kivien lataaminen ja aktivointi
Lataaminen herättää väsähtäneen kristallin. Kristallit voivat väsähtää ahkerassa käytössä tai jäätyään pitkäksi aikaa huomiotta. Lataamisesta puhutaan joskus aktivointina.
Kristallit voi aktivoida tiettyihin tarkoituksiin. Tästä käytetään myös sanaa ohjelmointi.

 

Akaattilevy lataa ja aktivoi väsähtäneitä kiviä. Pidä kiveä levyn päällä 4-12h.
Auringonvalossa voit ladata kiveäsi. Jätä kivet muutamaksi tunniksi aurinkoon, joko ulos tai ikkunalaudalle. Huomioi, että osa kivistä haalistuu auringossa. Näihin kivilajeihin sopii parhaiten kuunvalossa lataaminen.
Kun kivi on puhdistettu ja ladattu, se aktivoidaan toteuttamaan sitä tarkoitusta, jota kiveltä toivot. Tästä käytetään myös termejä “antaa aikomus” tai “ohjelmoida” kivi. Kristallisi värähtelee sille ominaista energiaansa ympärilleen joka tapauksessa, joten ohjelmointi ei ole pakollista eikä sen tarvitse välttämättä olla suuri seremonia. Sekin riittää, että yksinkertaisesti poimit kiven käteesi ja ajattelet minkälaista apua siltä toivot. Mutta jos haluat syventää energeettistä yhteyttäsi kiviapulaiseesi, voit tehdä aktivoinnin pidemmän kaavan kautta, jolloin samalla asettaudut itse aikomuksesi ja tavoitteesi kanssa ns. samalle taajuudelle.
Ota tällöin itsellesi kiireetön hetki ja asetu kiven kanssa rauhalliseen paikkaan kotonasi tai paikassa, jossa tunnet olosi rauhalliseksi ja hyväksi. Voit pitää kiveä kädessäsi tai käydä makuulle ja asettaa kiven kehollesi siihen kohtaan, jota haluat työstää. Visualisoi kiven energia ja se miten se yhtyy oman energiasi kanssa ja pyydä, ääneen tai hiljaa mielessäsi, kiveä avuksesi siinä mitä ikinä oletkaan elämässäsi työstämässä. Voit pyytää esimerkiksi näin: “aktivoin tämän kristallin ja pyydän sen energiaa työskentelemään kanssani kasvattaakseni omaa itsevarmuuttani.” Näin kyseinen kivi on ohjelmoitu ja aktivoitu toteuttamaan toivomaasi tehtävää. Voit milloin tahansa puhdistaa sen ja aktivoida sen avuksesi jotakin muuta tehtävää varten.


Huomioitavaa:

Ametisti, kvartsi, lapis lazuli, malakiitti, turmaliini ja turkoosi ovat herkkiä kuumuudelle.


Helposti naarmuuntuvia kiviä ovat apatiitti, fluoriitti, hematiitti, lapis lazuli, kuukivi, malakiitti, rodokrosiitti, selestiitti, sodaliitti ja turkoosi.


Ametisti, ruusukvartsi, larimar ja turkoosi haalistuvat ollessaan pitkään auringonvalossa.

 

Shopping Cart
Scroll to Top